Hoera! Nieuw jaar, plannen maken…boek schrijven

Vind jij het ook zo fijn om nieuwe plannen te maken? Het jaar af te sluiten en het gevoel krijgen dat je met een schone lei kunt beginnen? Ik wel. Ik krijg veel energie van nieuwe projecten en zie dan altijd veel mogelijkheden om me heen.

100 dingen die je absoluut wilt doen

Van de week keek ik naar de reis van de Australische Sebastian Terry. Een jonge vent die door de dood van een van zijn vrienden in 2009 aan het denken werd gezet en zijn leven over een geheel andere boeg gooide. Hij maakte een bucketlijst van 100 dingen die hij absoluut gedaan wilde hebben voor hij zou komen te overlijden. Hij is direct begonnen om de eerste punten op zijn lijst weg te strepen. Je kunt op http://100things.com.au kijken hoe ver hij nu is en wellicht doe je inspiratie op. Op zijn lijst staat overigens ook het schrijven van een boek.

Naar aanleiding van zijn enthousiasme heb ik ook een lijst gemaakt en ben gestart met de uitvoer ervan. Wat een spannend gevoel geeft dat!

Hoe ziet jouw bucketlijst eruit?

Hoe zou jouw bucketlijst eruit zien? Lukt het jou om zomaar honderd punten op te schrijven, variërend van hele eenvoudige tot bijna onmogelijke?

En heb jij het schrijven van een boek op je lijst staan? Doe er dan nu wat aan. Ik help je ermee. Ik organiseer elke maand een schrijversdag, waar auteurs bij elkaar komen in een inspirerende omgeving. Om te werken, om ideeën te delen, om advies te vragen en om inspiratie op te doen. In de afgelopen bijeenkomsten waren de reacties steeds bijzondere positief. Op de locatie in Harderwijk is een kunstenaar aan de slag gegaan om voor deze bijeenkomst de Boekeninspiratiekamer te ontwerpen. Het resultaat mag er wezen, en dat wil jij als auteur niet missen!

Ik wil een boek schrijven (punt 13 op de lijst!)

Een van de dingen die op mijn lijst staat, is het schrijven van een boek. Vind je dat raar? Het is niet zomaar een boek. Ik wil opnieuw een boek maken voor iemand die niet lang meer heeft te leven en die nog iets wil vertellen. Iemand die iets wil nalaten aan zijn kinderen, omdat zij nog te jong zijn of omdat er geen contact met hen is. Iemand die door levenservaring een bepaalde visie heeft en deze niet verloren wil laten gaan.

Ken jij iemand uit je omgeving die hiervoor in aanmerking komt en die hiervoor voelt? Zou je mij dit dan willen laten weten?  b.kroon@auteurscollege.nl

Heb jij nu ook zin om aan de 100 dingenlijst te gaan beginnen? Maak dan nu een eerste start. Ga voor je dromen. Zonder dromen geen plannen, en geen resultaat. En je bent het waard om je dromen waar te maken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *