Je boek verkopen via Bol.com

Om je boek te verkopen, zal je actie moeten ondernemen. Het maakt hierbij niet uit waar je boek staat. Veel auteurs vinden het belangrijk dat hun boek in de etalage van Bol.com staat. Je hebt dan een bereik van 7 miljoen mensen. Reden om eens uit te zoeken welke mogelijkheden er bij Bol.com zijn.

Je kunt je boek aanbieden via de website van Bol.com. Dat is gratis, tot het moment dat iemand je boek bestelt. Per verkocht boek betaal je een bedrag (€ 0,99) en bemiddelingskosten (15% van de verkoopprijs).

Er zijn twee mogelijkheden nadat er een boek is besteld:

 1. Je ontvangt een mail met de contactgegevens van de besteller. Jij stuurt dan zelf het boek naar hem. Let er hierbij op dat je de verzendkosten bij de verkoopprijs optelt. Dus: bij het aanbieden van het boek heb je de verzendkosten al in de verkoopprijs opgenomen.
 2. Je hebt boeken bij Bol.com op voorraad liggen en Bol.com zorgt voor de verzending. Voor de opslag en de verzending van het boek zijn kosten verbonden. Je betaalt € 0,075 per boek per maand voor de opslag. Per verkocht boek betaal je € 3,20 verzendkosten, mits het boek onder de 2 kilo is en door de brievenbus kan (maximaal 36 x 25 x 3 cm). Voor opslag moet je de boeken aanleveren bij het distributiecentrum in Waalwijk.

In beide gevallen betaalt Bol.com je na 21 dagen uit wat er is besteld, minus:

 • de bemiddelingsbijdrage (vaste prijs en percentage van verkoopprijs)
 • eventuele pakketzegels
 • opslagkosten
 • retourgestuurde boeken.

Je begint met het aanmaken van een verkoopaccount. Dat is gratis. Ga hiervoor naar www.zakelijkverkopenbol.com en klik op Verkopen (linksboven op de menubalk). Dan kies je voor Zakelijk verkopen via bol.com. Kies voor Start met verkopen.

Lees voor je het account aanmaakt eerst de verwachtingen die Bol.com heeft van haar leveranciers. Onder andere:

 • kun je binnen 1-8 dagen leveren
 • kun je binnen 24 uur vragen van klanten beantwoorden
 • ben je op werkdagen telefonisch beschikbaar voor klanten tussen 9.00-17.00 uur?

Bol.com monitort de leveranciers of ze voldoen aan de servicenormen die gesteld zijn. Je kunt je eigen prestaties volgen via je verkoopaccount en Bol.com geeft informatie over hoe je je service kunt verbeteren.

Als je daar niet aan kunt of wilt voldoen, dan kun je je boek beter via een andere weg op internet aanbieden.

Het wijst zich vanzelf welke gegevens je moet invullen.

Denk eraan:

 • Dat je boek wel een ISBN heeft (een uniek nummer dat elk geregistreerd boek krijgt).
 • Zorg ervoor dat je je btw-nummer en je Kamer van Koophandelnummer (of nummer van Belgisch Handelsregister) bij de hand hebt.
 • De verkoopprijs is inclusief de verzendkosten.
 • Als je voor optie B kiest, lever je een stapel boeken aan bij het distributiecentrum van Bol.com in Waalwijk.
 • Zorg voor een goede productomschrijving en fotomateriaal.

Na registratie heb je toegang tot tips en video’s die jouw aanmelding kunnen optimaliseren. Daarnaast blijft het belangrijk om jouw boek via sociale mediakanalen te promoten. Want als je potentiële klant niet weet dat je boek er is, dan zal er ook niet gekocht worden.

Dit is een verkorte weergave van hoe het werkt op het moment van schrijven. Kijk altijd op de site van Bol.com voor de volledige en meest actuele informatie, inclusief voorwaarden en video’s. Je kunt dus geen rechten ontlenen aan wat er in deze blog staat. Alsdus de disclaimer van mij en Bol.com.

Meer weten:
Maak een bestseller van je boek

2 thoughts on “Je boek verkopen via Bol.com

 1. Geachte lezer,

  Ik heb een tweetal vragen naar aanleiding van de tekst.
  Ik heb een BTW nummer, kan dit volstaan? Ik sta namelijk niet ingeschreven bij de KvK. Of is dit noodzakelijk?

  Verder past het boek net niet door de brievenbus. Het is te dik. Eat zijn dan de bijkomende verzendkosten?

  Ik hoor het graag.

  Met vriendelijke groet,

  Ingrid de Groot

  1. Hallo Ingrid, om een zakelijk account te kunnen aanmaken bij Bol.com heb je een KvK-nummer nodig. Wat voor type boek heb je geschreven? Als het om een fictieboek gaat (denk aan roman, gedichtenbundel enz.), neem dan vooral rechtstreeks contact met Bol.com voor de laatste informatie. Misschien heb je voor een fictieboek geen KvK-nummer nodig.
   Als het boek te dik is voor de brievenbus, moet het als pakketje worden verstuurd. Dat zijn extra kosten. Als je het boek via Bol.com wilt sturen, ook hier: bel met Bol.com voor de meest actuele informatie.
   Succes

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *