Auteurscollege

Waarom komt deze tekst op dit moment in jouw leven?

Ik ontving via de sms een tekst. Het was de bedoeling dat je deze tekst naar minimaal tien mensen zou sturen, waaronder ook degene die het jou had gestuurd. Afhankelijk van de hoeveelheid antwoord sms’jes  was je goed, beter, best. Of zo. Ik voelde er niets voor om het te doen, maar de tekst zelf pakte me wel.

Van wie is deze tekst?

De tekst ontroerde me en gaf me een krachtig gevoel bij het lezen. Al haperde er wel het een en ander. Ik wilde er wat mee doen en begon met wat kleine aanpassingen. Het resultaat tref je hier aan. Want ik wil de tekst heel graag delen met bijzondere mensen in mijn leven. Zonder er een tegenprestatie voor te verwachten. Nou, misschien heb ik toch wel een vraag aan je. Ik zou heel graag willen weten waar deze tekst vandaan komt. Wiens tekst heb ik bewerkt? Want, ere wie ere toekomt, ik heb gesleuteld aan de tekst van een ander. Hier komt-t-ie:

Waarom komt iemand in je leven? Waarom komen en gaan bepaalde mensen in je leven?
Lees dit goed, want alleen jij begrijpt waarom je deze tekst vandaag leest. Hier komt het:

Mensen komen in je leven voor een bepaalde reden, voor een seizoen of een heel leven.

Mensen met een bepaalde reden

Als iemand in je leven is om een reden, is het omdat jij een behoefte hebt geuit. Hij is gekomen om je te helpen door een moeilijkheid heen, om je voor dat moment te ondersteunen en je fysiek, emotioneel of spiritueel te helpen. Het is net of hij is gestuurd en dat is hij ook. Hij is er met een doel.

Die relatie zal onverwacht, zomaar op een moment, worden beëindigd. Soms vertrekt de persoon of hij gaat dood. Of hij keert zich tegen jou of hij laat ineens niets meer horen.

Wat je je dan moet realiseren is dat, op dat moment, aan jouw behoefte is voldaan. Je wens is vervuld. Zijn werk zit erop. Het is tijd voor jou om verder te gaan.

Mensen voor een seizoen

Sommige mensen komen voor een seizoen, omdat het jouw beurt is om te delen, te groeien of te leren. Zij brengen je een ervaring van vrede of ze brengen je aan het lachen. Ze zullen je iets leren dat je nog nooit hebt gedaan. Ze geven je in die periode een ongelooflijke hoeveelheid vreugde. Geloof het. Het is echt. Maar slechts voor een seizoen.

Mensen voor je leven

Relaties voor de duur van je leven, leren je levenslessen. Dingen waar je op kunt bouwen om zo een solide, emotionele fundering te hebben.

Het is jouw taak om de lessen te accepteren. Hou van die persoon en stop wat je hebt geleerd in alle relaties en situaties van je leven. Een gezegde is: ‘liefde is blind en vriendschap is helderziend.’

Jij bent

Jij ontvangt dit bericht op het juiste moment. Er staat iets te gebeuren. Engelen bestaan. Ze hebben geen vleugels en ze worden vrienden genoemd.

Voor mij ben jij zo’n engel. Een sterk mens die weet hoe hij zijn leven op orde kan houden. Die zelfs met tranen achter zijn ogen met een glimlach zegt: ‘Het gaat goed met mij’.

Ik bedank jou dat je een deel van mijn leven bent. Het maakt me niet uit of je er bent met een reden, voor een seizoen of voor mijn hele leven.

Verandering komt eraan. Echt. Je moeilijke tijden zijn voorbij. Verheug je, want binnenkort ontvang jij het wonder waarop je wacht.

Deel dit bericht met de mens die belangrijk voor je is. Doe het met liefde en warmte voor die persoon.

Ik deed dit net ook.

Afbeelding: met dank aan RDNE Stock project

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Populaire blogs

Claim autoriteit en geef je eigen boek uit

Samen brengen we jouw beste businessboek ooit uit

Ik weet hoe moeilijk het is om

een bestseller van de grond te krijgen en hoe belangrijk het hierin is om met de juiste mensen in contact te komen.

Wil je ook jouw eigen businessboek schrijven? Plan een afspraak en we bespreken samen de mogelijkheden voor jou!

Auteurscollege schrijf een succesvol boek

Plan een afspraak

voor jouw persoonlijk stappenplan naar een bestseller

Schrijf een boek zakelijk managementboek