Auteurscollege

‘Personal branding? Schrijf zo snel mogelijk je boek!’

Vind jij jezelf een expert? Waarschijnlijk niet. Experts, dat zijn de anderen. De leraren, de trainers, de coaches en de deskundigen. Toch ben jij wel degelijk een expert. Want niemand heeft jouw pad gelopen. Niemand kent precies dezelfde uitdagingen als jij. En, belangrijker nog, niemand heeft precies jouw oplossingen toegepast!

Personal branding is dat jij je bewust bent van je persoonlijkheid, kennis en ervaring, en dat je dat inzet om jezelf te onderscheiden van anderen in jouw vakgebied.

Door: Bernadette Vrijling

Waarom personal branding?

Dankzij personal branding communiceer je jouw unieke profiel aan mensen, die op zoek zijn naar jou. Je kunt al je marketingenergie specifiek richten op één bepaalde doelgroep. Want we weten allemaal dat wanneer je je richt op iedereen, je uiteindelijk niemand bereikt, omdat ze zich niet aangesproken voelen.

Wanneer zet je personal branding in?

Als je commerciële doelen hebt, zet je personal branding altijd in. Of je nu twittert, foto’s maakt, blogs schrijft voor op LinkedIn, een netwerk bezoekt in de regio of een training geeft in Londen. Personal branding koop je niet, maar ben je. En als al je uitingen congruent zijn aan wat je wilt uitdragen, dan word je gezien als expert.

Schrijf een boek!

De snelste manier om jezelf en vooral ook anderen te overtuigen van jouw expertise, is het schrijven van een boek. Businesscoach en auteur Bart van den Belt zegt : “Zodra je een boek geschreven hebt, vraagt niemand meer aan je of je er verstand van hebt. Want ja, je hebt toch een boek geschreven.” Zelfs als blijkt dat meer dan 60% van de mensen die een boek aanschaffen, het boek niet lezen, maakt het voor de expertstatus van de auteur niets uit. Dus blijkbaar heb je niet eens lezers nodig om jezelf als expert neer te kunnen zetten. Alleen een boek!

En waar ben jij expert in?

Jouw expertise is voor jou misschien nog mistig en onduidelijk. Waarschijnlijk omdat het ‘te dichtbij’ is… Dan zie je het zelf niet meer. Zo ken ik iemand die zelf niet door had, hoe haar ‘Deutsche Gründlichkeit’ gecombineerd met Hollandse ‘dat-bepaal-ik-zelf-welmentaliteit’ van haar een unieke reisagent maakt. Of iemand die niet ziet dat haar gezonde levensstijl en uitstraling behoorlijk uniek is in de hardrock- en metalwereld. En wat een mooi voorbeeld zij daarmee is.

Personal brandcoach expert

Als personal brandcoach help ik je om jouw expertise zichtbaar te maken. Ik heb hiervoor onder andere het Personal Brand coachverslag ontwikkeld. In dit verslag stel ik een uitgebreide lijst samen van bewezen en onderbouwde kwaliteiten van jou. Daarnaast maak ik een lijst met belangrijke randvoorwaarden, omstandigheden die de ‘beste jij’ omhoog brengen. En vooral over die randvoorwaarden heb ik steeds meer theorieën. Over hoe belangrijk het is om zelf de omgeving te zoeken, waar jij maximaal tot je recht komt. Bijvoorbeeld over hoe je gezond kunt gaan leven door gezonde vrienden te zoeken. Randvoorwaarden dus, en geen aanleg of wilskracht!

Wat is jouw persoonlijke combinatie?

Het is best lastig om voor jezelf jouw unieke combinatie te vinden. Want veel van jouw kwaliteiten vind je zelf heel vanzelfsprekend. Daarom werken we in de ‘Personal Branding’ inspiratieworkshop samen aan het vinden van jouw persoonlijke unieke combinatie waarbij ook jouw ‘scherpe randje’ aan bod komt…

En wat doe jij zelf, Bernadette, aan personal branding?

Rondom Personal Branding sta ik midden in mijn eigen ontwikkelingsproces en daarvan heb ik enorm veel plezier. Ik heb een uitgebreid platform bij mijn Personal Branding workshops en coaching, die mij, op dit moment, genoeg ‘expert’ gevoel en status geven. Dus ik geniet graag mee van jouw expertstatus en help je om jouw expertise zichtbaar te maken.

Bernadette Vrijling is trainer en persoonlijk coach, vanuit haar opleiding als klinisch psychologe. Bernadette werkt als zelfstandig ondernemer vanuit haar bedrijf Aserto training en coaching, en helpt ondernemers en werkzoekenden zich te onderscheiden door middel van personal branding.
Daarnaast onderhoudt Bernadette haar vakkennis als psychologe door les te geven bij diverse hbo-opleidingen en voor woningcorporaties.

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Populaire blogs

Claim autoriteit en geef je eigen boek uit

Samen brengen we jouw beste businessboek ooit uit

Ik weet hoe moeilijk het is om

een bestseller van de grond te krijgen en hoe belangrijk het hierin is om met de juiste mensen in contact te komen.

Wil je ook jouw eigen businessboek schrijven? Plan een afspraak en we bespreken samen de mogelijkheden voor jou!

Auteurscollege schrijf een succesvol boek

Plan een afspraak

voor jouw persoonlijk stappenplan naar een bestseller

Schrijf een boek zakelijk managementboek