Auteurscollege

Lees mee voor een goed idee

Honderden boeken heb ik gelezen. Omdat ik het fijn vind om te lezen en omdat het mijn werk is. Die boeken gaan over evenzoveel onderwerpen, variërend van maag-darmproblemen tot tuinontwerp, van projectontwikkelaars tot ondernemerschap. Het een interessanter dan het ander. Zo is dat nou eenmaal.

Idee veroorzaakt kortsluiting

Soms lees je een boek waarvan het onderwerp je niet direct pakt, en dan ineens is er iets waardoor er wat met je gebeurt. Je leest een zin en je herkent wat. Je stopt met lezen en denkt aan een situatie of een ervaring. Dan lees je de tekst opnieuw en in je hoofd ontstaat er een soort kortsluiting. Je voelt je huid tintelen. Alle zintuigen staan op scherp. Hier kun je wat mee. Een idee ontwaakt.

Papier en pen binnen handbereik

Bij mij komen de meeste ideeën door het lezen van iets heel anders dan waar ik dagelijks mee bezig ben. Papier en pen liggen dan ook altijd binnen handbereik, zodat ik mijn gedachten direct kan opschrijven. In de meeste gevallen ligt er binnen een halfuur een kant-en-klaar plan, soms tot in detail uitgewerkt. Omdat van het ene idee er direct een volgende gedachte komt.

Bestaande ideeën aangepast

Zo heb ik een nieuwe dienst ontwikkeld, mijn ondernemersplan, een bijzonder verkoopgesprek, omzetmogelijkheden, een relatiegeschenk, een onderwerp om een boek te schrijven, mensen samengebracht. Allemaal dingen die je kant-en-klaar worden aangeboden op internet, cursussen en in boeken. Maar wat ik nu heb, is specifiek van mij. Wat ik ooit een keer heb gelezen of gehoord wordt nu samengevoegd tot iets wat echt bij mij of mijn bedrijf past. Omdat het vanuit mijn eigen invalshoek is ontwikkeld.

Ik kan je aanraden om eens een boek te lezen over een onderwerp waar je niet direct feeling mee hebt. Er zijn veel gespecialiseerde boeken die op een lekker leesbaar niveau zijn geschreven.

Natuurlijk is het opdoen van inspiratie door te lezen een van de mogelijkheden. Hoe doe jij inspiratie op? Waar krijg jij nieuwe ideeën van?

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Populaire blogs

Claim autoriteit en geef je eigen boek uit

Samen brengen we jouw beste businessboek ooit uit

Ik weet hoe moeilijk het is om

een bestseller van de grond te krijgen en hoe belangrijk het hierin is om met de juiste mensen in contact te komen.

Wil je ook jouw eigen businessboek schrijven? Plan een afspraak en we bespreken samen de mogelijkheden voor jou!

Auteurscollege schrijf een succesvol boek

Plan een afspraak

voor jouw persoonlijk stappenplan naar een bestseller

Schrijf een boek zakelijk managementboek