Auteurscollege

Het grote geheim van een bestseller in 8 stappen

Wat zou het fijn zijn als je van te voren zeker weet dat de energie die je ergens instopt, lonend is. Bijvoorbeeld in een relatie, een investering of bij het schrijven van een boek.

Niemand kan garanderen dat jouw boek een bestseller wordt. Hoe ervaren de specialist, zoals uitgever of boekverkoper, op zijn gebied ook is. Het is wel zeker dat, wanneer je aan een aantal vereisten voldoet, je meer kans hebt om van je boek een bestseller te maken.

De vereisten zijn:

1. Weet waar je over schrijft en voel de urgentie om het te delen met anderen

Als je schrijft vanuit je eigen beleving, ervaring of passie dan is de informatie authentiek. Dat is belangrijk. De lezersgroep volgt dan bijna vanzelf.

2. Maak afspraken met jezelf

Iedereen heeft het druk. Het kost tijd, energie en een investering om een bestseller te creëren. Je zult dus afspraken met jezelf moeten maken wat je wilt doen of laten, en jezelf daaraan houden.

3. Maak een kwalitatief goed product

Als je de juiste aandacht besteed aan de inhoud en uitvoering van het boek, dan heb je een hele goede basis. Het boek is je visitekaartje. Denk dus goed na voordat je aan de slag gaat en werk met specialisten.

4. Maak een lijst van mensen die geïnteresseerd zijn in jouw product

Relaties zijn belangrijk. Als je inzichtelijk kunt maken wie van jouw relaties geïnteresseerd is in jouw product of informatie, dan is dat de waarde van jouw bedrijf.

5. Maak gebruik van sociale media

Sociale media zijn niet meer weg te denken uit onze (zakelijke) wereld. Als je de juiste balans kunt vinden in welke media je voor welke boodschap gebruikt, dan zul je de lijst van geïnteresseerden in jouw informatie uit kunnen breiden.

6. Bereid je voor op spreken in het openbaar

Jij bent de beste promotor van jouw informatie. Op het moment dat je een boek uitbrengt, zul je gevraagd worden voor presentaties, lezingen, seminars enzovoort.

7. Zoek samenwerking

Als je samenwerking zoekt, kun je heel ver komen. Zoek mensen om mee te sparren of om activiteiten uit te besteden die je niet wilt of kunt doen, of waar je geen tijd of zin in hebt.

8. Dupliceer

Het is heel eenvoudig om het concept om een bestseller te maken te herhalen als je de stappen 1 tot en met 7 in de vingers hebt. Wat let je?

Het grote geheim van een bestseller in 8 stappen is een presentatie die is gehouden op het seminar Geld en Overvloed in maart 2013.

Als je wilt weten hoe lonend het schrijven van een boek voor een ondernemer kan zijn, vraag dan een gesprek met mij aan. Geheel vrijblijvend.

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Populaire blogs

Claim autoriteit en geef je eigen boek uit

Samen brengen we jouw beste businessboek ooit uit

Ik weet hoe moeilijk het is om

een bestseller van de grond te krijgen en hoe belangrijk het hierin is om met de juiste mensen in contact te komen.

Wil je ook jouw eigen businessboek schrijven? Plan een afspraak en we bespreken samen de mogelijkheden voor jou!

Auteurscollege schrijf een succesvol boek

Plan een afspraak

voor jouw persoonlijk stappenplan naar een bestseller

Schrijf een boek zakelijk managementboek