Over Bianca Kroon

‘Werken met liefde is de stof weven met draden die uit je eigen hart zijn getrokken,
alsof je liefste die stof zal dragen…’
Deze tekst uit het boek De Profeet van Kahlil Gibran geeft in woorden aan hoe ik mijn werk zie.

 

Bianca Kroon - schrijfcoach

Wie is Bianca Kroon
Mijn vader was uitgever. In zijn uitgeverij is mijn liefde voor het vertalen van kennis naar tekst ontstaan.

Meer dan 25 jaar ondernemer
Ik ben nu meer dan 30 jaar actief binnen de uitgeverijsector, waarvan 25 jaar als zelfstandig tekstschrijver/redacteur. Ik heb ruim 1500 boeken door mijn handen gehad voordat ze naar de vormgever of drukker gingen. Het werken met teksten vanachter de coulissen gaf mij enorme voldoening. Laat de auteur maar in de schijnwerpers staan, ik was tevreden met een vermelding in het colofon.

Hulp bij schrijven van boek
In 1999 ben ik in opdracht van een educatieve uitgeverij begonnen om auteurs te begeleiden bij het schrijven van hun boek. Ik haal hier nog steeds, na al die jaren, veel energie en voldoening uit. De auteur en ik maken samen de structuur van het boek. De auteur schrijft en levert de inhoudelijke content aan. Ik coördineer alles eromheen. Zo worden boekmanuscripten op de afgesproken tijd bij de redactie aangeleverd, naar de best mogelijke kwaliteit van de auteur en volgens de wensen van een kwalitatief en publicatiewaardig boek.


Podiumervaring
In 2010 stond ik ineens in de spotlights en sprak voor een groep van 250 ondernemers. Het was een superervaring en proefde naar meer. Ik ben aansluitend opleidingen gaan volgen bij Australische en Amerikaanse topsprekers en podiumexperts om theoretische en praktische ervaring op te doen. In 2013 sprak ik voor het eerst op een internationaal congres.

Boek als omzetgenerator
Het boek is een middel, geen doel! Dat is de reden om me steeds te verdiepen in het boek als dé omzetgenerator van een sprekersbusiness, ongeacht het vakgebied of de expertise van de auteur. Het boek dat als basis en marketinginstrument gebruikt wordt door professionele sprekers en zij die (vaker) een plek op het podium willen.

Op-maat-gemaakt marketingplan
Door deze combinatie aan ervaring kon ik mij persoonlijk ontwikkelen tot de dienstverlening van nu. Ik richtte Auteurscollege, het kenniscentrum voor het schrijven, het zelf uitgeven en de marketing van je boek, op zoals ik ben: gepassioneerd, enthousiast en vol vertrouwen. Ik zie mogelijkheden waar een ander stopt en maak creatieve vertaalslagen zodat elke auteur zijn eigen op-maat-gemaakte marketingplan kan trekken.

Waarom je voor Auteurscollege zou moeten kiezen:

  • Ik help je om de juiste stappen op het juiste moment te nemen.
  • Je hebt toegang tot al mijn kennis over het gehele boekproces: van idee ontwikkelen tot een boek, tot de productie en de mogelijkheden van marketing en op het podium staan. Indien gewenst kan alles voor je worden geregeld.
  • Je hebt, dankzij een beproefde methodiek, in 90 dagen je boek geschreven. (Ik ben erkend Book Midwife®)
  • Je leert om het 8-stappenplan Van idee naar bestseller zelf toe te passen.
  • Je werkt samen met een gepassioneerd ondernemer, die voor elke uitdaging een oplossing heeft. Ook als je dyslectisch bent.
  • Je hebt toegang tot het (inter)nationale professionele sprekersscene.
  • Je kunt gebruikmaken van mijn (internationale) netwerk van experts en autoriteiten op het gebied van vertalen, uitgeven, presenteren en de media.
  • Je krijgt legio voorbeelden van de (extra) verdienmogelijkheden met je boek.
  • Je werkt samen met iemand die jou oprecht wil helpen om van jouw boek een omzetgenerator te maken.
  • Je werkt met de persoon met de langste ervaring in auteursbegeleiding (sinds 1999), ook ingeschakeld door uitgeverijen.

Ik wil en kan je graag helpen om jouw doelen te bereiken. Als jij meer spreekmogelijkheden wilt hebben, meer klanten en omzet, maak dan nu een afspraak met mij. Geheel vrijblijvend.

bianca-kroon

Je kunt mij benaderen als (gast)spreker voor workshops, presentaties en seminars.

 

Bianca is Peace Ambassador van World Peace 2035