Over Bianca Kroon

‘Wie investeert in een boek, investeert in zichzelf’

Ik stel me graag aan je voor.

Bianca Kroon - schrijfcoach

Wie is Bianca Kroon
Mijn vader was uitgever. In zijn uitgeverij is mijn liefde voor het vertalen van kennis naar tekst ontstaan.

Meer dan 1.500 succesvolle boeken
Ik ben nu meer dan 40 jaar actief binnen de uitgeverijsector, waarvan 30 jaar als zelfstandig tekstschrijver/redacteur. Er zijn ruim 1.500 boeken door mijn handen gegaan voordat ze naar de vormgever of drukker gingen. Het werken met teksten achter de coulissen gaf mij enorme voldoening. Laat de auteur maar in de schijnwerpers staan, ik ben tevreden met een vermelding in het colofon.

Hulp bij een boek schrijven
In 1999 ben ik in opdracht van een educatieve uitgeverij begonnen om auteurs te begeleiden bij het schrijven van hun boek. Ik haal hier nog steeds, na al die jaren, veel energie en voldoening uit. De auteur en ik maken samen de structuur van het boek. De auteur schrijft en levert de content aan. Ik coördineer alles eromheen. Zo worden boekmanuscripten op de afgesproken tijd bij de redactie aangeleverd, naar de best mogelijke kwaliteit van de auteur en naar de eisen van een kwalitatief en publicatiewaardig boek.


Podiumervaring
In 2010 stond ik zelf in de spotlights en sprak voor een groep van 250 ondernemers. Het was een superervaring en smaakte naar meer. Ik volgde aansluitend opleidingen bij Australische en Amerikaanse topsprekers en podiumexperts om theoretische en praktische ervaring op te doen. In 2013 sprak ik voor het eerst op een internationaal congres.

Boek als omzetgenerator
Het boek is een middel, geen doel! Dat is de reden om me steeds te verdiepen in het boek als dé omzetgenerator van professionals, ongeacht hun vakgebied of de expertise.

Marketingplan op maat
Deze gecombineerde ervaring heeft geleid tot Auteurscollege, zoals het nu is: kenniscentrum voor professionals bij het schrijven, produceren, uitgeven en promoten van hun boek, in samenwerking met vakspecialisten. Op een manier zoals ik ben: gepassioneerd, enthousiast en vol vertrouwen. Ik zie mogelijkheden waar een ander stopt en maak creatieve vertaalslagen zodat elke auteur zijn eigen marketingplan op maat kan trekken.

7 Redenen om Auteurscollege te kiezen:

  • ruim 30 jaar ervaring
  • meer dan 1.500 succesvolle boeken
  • coach en coördinator voor het hele proces
  • beproefd 3-stappenplan
  • gecertificeerd boekmarketeer
  • je hebt toegang tot het (inter)nationale professionele sprekersscene.
  • toegang tot redactionele, grafische en online vakspecialisten
  • toegang tot sprekersbureaus en -trainers.

 Wil je ook een boek schrijven?

Neem contact op voor een brainstormsessie (kosteloos). Dan kijken we samen waar jij staat en welke stappen je kunt zetten. Met of zonder Auteurscollege.

Bianca geeft presentaties en workshops.

Bianca is Peace Ambassador van World Peace 2035